Bemutatták III. Károly első hivatalos királyi portréját: vörösben pompázik az uralkodó

festmény portré III. Károly király
Bemutatták az első festményt, ami az uralkodóról készült a tavalyi koronázása óta. III. Károly vörös színekben pompázik a képen, válla fölött pedig egy pillangó repked.

III. Károly portréját az egyik legismertebb brit kortárs festőművész, Jonathan Yeo készítette. A festmény 2,6 méter magas és 2 méter széles, és négy éven keresztül készült. A király és felesége együtt leplezték le az alkotást a Buckingham-palotában.

III. Károly, portré
III. Károly király uralkodói portréja
Forrás: https://www.instagram.com/theroyalfamily

A királyt a Welsh Guards vörös egyenruhájában ábrázolták, és a háttér is hasonló árnyalatokat kapott. A képen az uralkodó arca és a vállánál repkedő pillangó a leghangsúlyosabb. Utóbbiról azt mondta a művész, hogy azt az átalakulást jelképezi, amin Károly az utóbbi években keresztülment.

A képet III. Károly koronázása előtt kezte festeni a művész

A festmény eredetileg nem királyi portrénak készült. 2022-re kellett volna elkészülnie, Károly király a Welsh Guards ceremoniális főparancsnokaként eltöltött 50 évének jubileumára. II. Erzsébet királynő halála után, Károly megkoronázásával Yeo megbízatása is módosult, így lett a festményből királyi portré.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.